Van de bilt opleidingen

Ons aanbod

Leer professioneel masseren
Vergroot je kennis

Je wordt vakkundig opgeleid

Leer professioneel masseren en breid je vakkennis uit. Alle opleidingen worden gegeven door ervaren docenten die graag hun kennis met jou delen. 

Bekijk ons aanbod aan massagecursussen en -opleidingen hieronder. 

Twijfel je over welke opleiding voor jou het meest geschikt is? Neem gerust contact op dan helpen we je bij het maken van de voor jou beste keus.

onze specialiteit

Deep muscular technics (DMT)

Een verbeterde versie van de deep tissue massage. Ontwikkeld door Alex van de Bilt.

Een krachtige en stevige massage op maat die zich richt op de diepere lagen van de spieren. Spanningen in de spieren en stress worden weg gekneed en afvalstoffen afgevoerd.

Met deze techniek kun je je cliënten gericht behandelen bij o.a. de volgende fysieke klachten:

Nek-, schouder- en rugklachten
Hoofdpijn en migraine
RSI (CANS)
Tenniselleboog

Van de Bilt Massage opleidingen

Stoelmassage

Stoelmassage is een drukpuntmassage gebaseerd en uitgevoerd op de meridiaanlijnen. Door deze drukpuntmassage worden de meridianen geactiveerd en kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen.

Dry Needling

Dry needling is een zeer effectieve methode voor het snel en grondig losmaken van spierspanning. Met een dunne en haast niet voelbare naald worden de triggerpoints aangeprikt, waardoor er een zogeheten twitch response plaatsvindt.

Extremiteiten massage met magnesium

In deze cursus ga je de benen, voeten, armen en handen masseren met soft en deep tissue technieken. De technieken worden toegepast met de magnesium olie/gel en de etherische oliën van Body-Life.

Manuele wervelcorrecties/tenniselleboog behandeling met magnesium

Manuele wervelcorrecties zijn bedoeld om lichte correcties toe te passen bij je cliënt. Door te corrigeren en het omliggende spierweefsel los te masseren kun je tot verbluffende resultaten komen.

Medical Cupping Therapy

In deze hands-on training leer je hoe je snel en effectief pijn kunt behandelen en de mobiliteit van je cliënten kunt verbeteren met Cupping Therapy.

Wellness Massage

Deze massagecursus is een combinatie van stevige sportmassage- en ontspanningstechnieken. De focus ligt hierbij op de achterzijde van het lichaam.

DMT (deep muscular technics)

Onze specialiteit, een door Alex van de Bilt ontwikkelde massagetechniek voor het behandelen van fysieke klachten.

Introductie-cursus Shiatsu

Shiatsu massage is een eeuwenoude Oosterse vorm van massage. In shiatsu worden acupunten en meridianen geactiveerd met het doel om ons dagelijks energieniveau te verhogen.

Workshop ontspannings-massage

Er worden anatomische en fysiologische kennis alsmede methoden en technieken aangereikt om de balans tussen geestelijke en lichamelijke energie te verbeteren.

Workshop Voetreflexzonetherapie en Handzonetherapie

Het doel is onze innerlijke rust te vergroten en beter te kunnen afstemmen op de energie van een ander zodat masseren en gemasseerd worden een gezamenlijke beleving wordt.

Ons opleidingscentrum

Je vindt ons opleidingscentrum in Schalkwijk (Houten). Centraal gelegen in het midden van het land. Makkelijk bereikbaar vanaf de A27. Er is gratis parkeergelegenheid. Of kom met de trein. Vanaf station Houten Castellum ben je er met de (NS)fiets in 10 minuten. 

Van de Bilt Massage Opleidingen

Leer masseren als een pro

Van de Bilt Massage opleidingen
Van de Bilt Massage opleidingen
Van de Bilt Massage opleidingen

Zij gingen je voor

reviews

Ik heb de DMT training afgerond. Een hele leerzame training. Alex is enthousiast legt alles goed uit. Het zijn hele mooie technieken. Ik kijk er nu al naar uit om mensen blij te kunnen maken en echt te kunnen helpen. Absoluut een aanrader! Bedankt Alex!🙏

Kim

100 % een aanrader 😀 je leert heel erg veel op een goede manier 😀👍

Carmen

Fantastische training. Een echte aanrader en aanvulling voor in je praktijk.

Tina

Vandaag mijn certificaat Stoelmassage behaald! Super training van een enorme vakman! Dank je wel Alex! 😃

Rietta

Aanrader, zelf heb ik de 4-daagse in 2018 gevolgd en regelmatig pas ik de technieken zelfstandig of in combinatie met andere technieken toe.

Astrid

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief dan houden we je op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe cursussen en opleidingen