Van de bilt opleidingen

Cursus Dry Needling Level 2

Triggerpoints behandelen met dry needling

 Cursus Dry Needling  level 2

Dry needling cursus voor betere behandelresultaten
Het werk van een behandelaar is niet gemakkelijk. Veel verschillende casussen komen op je behandeltafel liggen. Van acute tot chronische pijn en van de voeten tot aan het hoofd. Je wil niets liever dan aan het einde van een sessie je cliënt horen zeggen dat er een grote verlichting voelbaar is.

De behandeling van triggerpoints zijn zeer bekend binnen de massage branche. Het triggerpoint gedachtengoed van Travell en Simon geeft veel inzicht in het scheiden van lokale pijn en uitstralingspijn. Zo weet je welke triggerpoint zorgt voor welk pijngebied en kan je effectiever behandelen. Een traditionele triggerpoint massage wordt over het algemeen als zeer arbeidsintensief ervaren voor de masseur en er blijven in de diepere lagen toch restspanning. Daarom hebben we een dry needling opleiding ontwikkeld speciaal voor sportmasseurs.

Triggerpoints behandelen met de dry needling cursus
Dry needling is een zeer effectieve methode voor het snel en grondig losmaken van spierspanning. Met een dunne en haast niet voelbare naald worden de triggerpoints aangeprikt, waardoor er een zogeheten twitch response plaatsvindt. Dit is een korte aanspanning van de spiervezels, waarbij tijdens het loslaten de spier weer terug gaat naar een verlengde en ontspannen toestand. De ROM (range of motion) van bewegingen nemen direct toe, waarbij cliënten direct verbeteringen ervaren.

Dry needling cursus voor behandelaars
Deze hands-on basiscursus is speciaal ontwikkeld voor behandelaars en gericht op de meestvoorkomende pijnklachten binnen een praktijk. Dry needling is een echte aanvulling op jouw huidige technieken, waarbij de doelstelling is om nóg betere resultaten te behalen op gebied van pijnreductie en spierontspanning.

In twee dagen leer je verschillende basistechnieken die je direct en op een veilige manier leert toepassen. De cursus bestaat uit essentiële theorie, in combinatie met veel praktijk training. We gaan er wel vanuit dat je in staat bent om te kunnen palperen.

Het unieke aan deze cursus is dat we niet alleen focussen op het leren aanprikken van triggerpoints. We gaan juist een stap verder, door veelvoorkomende pijnklachten te gaan behandelen met dry needling. Je ontvangt tijdens cursus de dry needling gids waarin verschillende pijnklachten staan uitgewerkt en daarbij opgesomd welke triggerpoints er behandeld moeten worden.

Zo heb je een effectief behandelplan en kan je direct beginnen met pijnklachten te behandelen.

Toelatingseisen
De dry needling vervolg cursus is speciaal ontwikkeld voor behandelaars die de basiscursus bij ons al afgerond hebben.Heb je bij een andere aanbieder een  dryneedling cursus gedaan en wil je meedoen aan deze verdieping?Stuur dan een e-mail naar alexvandebilt@me.com en informeer naar de mogelijkheden.

Duur: 2 dagen.  10:00-17:00 uur  (12 lesuren)
Cursusdata
: 16 en 17 maart te Heilo  ( NH ) weekend editie

Niveau: zie toelatingseisen
Docent: Robin Bhagan

Kosten: €490,- incl.btw
Incl. koffie en thee en certificaat van deelname.

Van de Bilt Massage Opleidingen

Leer masseren als een pro

Van de Bilt Massage opleidingen
Van de Bilt Massage opleidingen
Van de Bilt Massage opleidingen

Ons opleidingscentrum

Je vindt ons opleidingscentrum in Schalkwijk (Houten). Centraal gelegen in het midden van het land. Makkelijk bereikbaar vanaf de A27. Er is gratis parkeergelegenheid. Of kom met de trein. Vanaf station Houten Castellum ben je er met de (NS)fiets in 10 minuten. 

Zij gingen je voor

reviews

Ik heb de DMT training afgerond. Een hele leerzame training. Alex is enthousiast legt alles goed uit. Het zijn hele mooie technieken. Ik kijk er nu al naar uit om mensen blij te kunnen maken en echt te kunnen helpen. Absoluut een aanrader! Bedankt Alex!🙏

Kim

100 % een aanrader 😀 je leert heel erg veel op een goede manier 😀👍

Carmen

Fantastische training. Een echte aanrader en aanvulling voor in je praktijk.

Tina

Vandaag mijn certificaat Stoelmassage behaald! Super training van een enorme vakman! Dank je wel Alex! 😃

Rietta

Aanrader, zelf heb ik de 4-daagse in 2018 gevolgd en regelmatig pas ik de technieken zelfstandig of in combinatie met andere technieken toe.

Astrid

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief dan houden we je op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe cursussen en opleidingen